L’arquitecta Cristina Llorente, nova presidenta de Palma XXI

L’arquitecta Cristina Llorente, nova presidenta de Palma XXI

A la seva assemblea anual l'entitat ha nomenat soci d'honor a l'arquitecte i activista veïnal Tomàs Fortuny

Palma XXI ha celebrat la seva assemblea anual de socis i sòcies, que enguany ha tingut lloc a Can Balaguer. A l’assemblea, a més de fer balanç de l’any i presentar les línies de feina per 2023, s’ha nomenat nova presidenta de l’entitat, que serà Cristina Llorente. 

D’aquesta manera, Lluïsa Dubon, Doctora en Geografia, que ha presidit l’entitat durant 3 anys, cedeix el càrrec a Llorente, com ho estableixen els estatuts després del període establert. “És l’hora d’agrair la confiança que els socis i sòcies han dipositat al llarg d’aquests tres anys amb la meva persona, amb la convicció que la nova presidència suposarà un renovat impuls que anirà conformant el futur de Palma XXI, i tant, de bo, aportant al futur mateix de Ciutat”, ha expressat Dubon al seu missatge de comiat com a presidenta. 

 
“Assumir la presidència de Palma XXI és un honor i, a l’hora, un repte, ja que suposa agafar el relleu a dues persones que s’hi han dedicat en cos i ànima i que han fet crèixer l’entitat fins al que és a dia d’avui”, ha expressat Cristina Llorente, fent referència als dos anteriors presidents, Jaume Garau i Lluïsa Dubon.
 

Dubon continuarà a la junta directiva de Palma XXI, com a vocal. Assumeix la vicepresidència el fins aleshores secretari de l’entitat, Jaume Garau; i entren com a noves vocals la sociòloga Maria Gómez Garrido i la geògrafa Maria del Mar Socías Camacho.

Cristina Llorente és arquitecta per l’ETSA Barcelona, diplomada per la UOC en el postgrau “Govern de la ciutat: drets ciutadans i polítiques públiques” i experta universitària en “Desigualtats urbanes i Dret a la Ciutat” per la UIB. Des de 2009, és directora d’Arquitectives, col·lectiu especialitzat en educació i disseny urbà participatiu. Des de 2012, és delegada espanyola del grup de treball Architecture & Children, dirigit per la Unió Internacional d’Arquitectes, a través del qual ha impartit conferències sobre educació i participació ciutadana a nivell nacional i internacional. Fins aleshores ha ocupat una vocalia de la junta directiva de Palma XXI.

A l’assemblea també s’ha anomenat Soci d’Honor de l’entitat a l’arquitecte i activista veïnal Tomàs Fortuny. Ha desenvolupat la major part de la seva vida professional en projectes i gestió de rehabilitació de Patrimoni Històric. Va ser gerent del Patronat Municipal d’Urbanisme  durant 20 anys i va participar, primer des del Col·legi d’Arquitectes i després des de l’Ajuntament, en la rehabilitació i recuperació de quatre barris del centre històric: el Puig de Sant Pere, Es Jonquet, Sa Calatrava i Sa Gerreria. Va ser membre fundador de l’Associació de Veïns de Son Sardina, la qual va presidir i de la que encara hi forma part. Des del 2020 forma part del Projecte de Custòdia del Territori impulsat per Palma XXI al Parc Agrari Nord. “La seva propietat ha estat terra fèrtil conreada per joves pagesos i pageses, demostrant que treballar de manera cooperativa i solidària dona literalment fruits. Pel seu compromís amb la ciutat, la urbana i la rural, i amb la ciutadania, enguany el nomenam soci d’honor de Palma XXI”, ha expressat l’entitat.

Palma XXI ha esbossat les seves línies de treball prioritàries de cara a 2023: la reivindicació  d’una ciutat per viure i conviure, l’estudi i anàlisi de la gentrificació i la turistificació i la defensa d’una ciutat verda i sostenible, amb la continuïtat, entre altres projectes, de l’impuls de l’agroecologia i la custòdia del territori al Parc Agrari de Palma.

 

Podeu consultar l'Anuari 2022 de Palma XXI aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *