Tomàs Fortuny (soci d’honor 2022)

Tomàs Fortuny (soci d’honor 2022)

Tomàs Fortuny és arquitecte i veí de Son Sardina. Ha desenvolupat la major part de la seva vida professional en projectes i gestió de rehabilitació de Patrimoni Històric.

Va ser gerent del Patronat Municipal d’Urbanisme durant 20 anys i va participar, primer des del Col·legi d’Arquitectes i després des de l’Ajuntament, en la rehabilitació i recuperació de quatre barris del centre històric: el Puig de Sant Pere, Es Jonquet, Sa Calatrava i Sa Gerreria. Fins el dia 1 de setembre ha seguit en actiu com a arquitecte del Patronat Municipal de l’Habitatge de Palma.

El desembre de 2020 el vàrem entrevistar per la revista Ciutati ens va parlar de la seva participació en els Plans Integrals de Renovació Integral dels barris del centre, i ja ens va deixar clara la seva visió de la participació ciutadana: “Sempre vàrem treballar mà a mà amb els veïnats. Una actuació sense tenir-los en compte hauria estat impossible”.

En Tomàs ès activista veïnal de tota la vida. Actualment forma part com a vocal d’Urbanisme de la Junta Directiva de l’Associació de Veïnats de Son Sardina. Ha lluitat per la millora del seu barri, Son Sardina, però també s’ha solidaritzat amb la realitat d’altres indrets llunyans del món. Ha participat a programes de cooperació al desenvolupament a Tunísia, Líban, Txad i Sumatra. Forma part de la ONGD Arquitectes sense Fronteres des de fa 25 anys i actualment participa a la junta directiva de Montision Solidària.

Des del 2020 forma part del Projecte de Custòdia del Territori impulsat per Palma XXI al Parc Agrari Nord. La seva propietat ha estat terra fèrtil conreada per joves pagesos i pageses, demostrant que treballar de manera cooperativa i solidària dona literalment fruits.

Pel seu compromís amb la ciutat, la urbana i la rural, i amb la ciutadania, enguany el nomenam soci d’honor de Palma XXI.

Tomàs Fortuny passeja amb la presidenta de Palma XXI, Lluïsa Dubon, per la seva finca de Son Sardina, terrenys que formen part del projecte de custòdia del territori que implusa Palma XXI.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *