Palma XXI reivindica el parc de Can Simonet i rebutja l’expulsió de persones en risc d’exclusió social

Palma XXI reivindica el parc de Can Simonet i rebutja l’expulsió de persones en risc d’exclusió social

Aquest dimecres 27 de març, l’associació Palma XXI ha reivindicat al ple de l’Ajuntament de Palma la importància del parc de Can Simonet, a més de rebutjar que la modificació que s’ha aprovat avui pel consistori serveixi per expulsar a les persones en risc d’exclusió social que es troben a aquella zona. Com ha explicat el membre de Palma XXI, Miguel Reyero, des de l’associació “amb els seus trenta-cinc anys, aquest parc és possiblement l’únic de Palma que compta quasi totalment amb espècies del nostre entorn com alzines, lledoners, xiprers… Arbres que, tot i el seu lent creixement, ja tenen un desenvolupament notori i proporcionen una gran cobertura verda, a diferència d’altres parcs durs on predomina el ciment i escasseja l’ombra”.

En aquest sentit, Reyero ha explicat que també el Pla General de Palma aprovat fa un any “contempla a les seves normes de protecció de la vegetació que qualsevol actuació en zones de massa arbòria només es podrà autoritzar quan el projecte mantengui almenys una cobertura del 70% amb relació a la massa d’arbres ja existent”. A més, des de l’associació Palma XXI també han citat la Llei de Canvi Climàtic de les Illes Balears, que explicita el foment d’espais urbans verds. És per això que des de l’associació han recalcat que seguiran de prop l’aprovació i execució d’aquest projecte que s’ha aprovat avui al ple de l’Ajuntament de Palma.

A més, des de Palma XXI han recalcat que la mutilació del parc seria per construir una zona esportiva amb l’objectiu final d’expulsar del parc a determinats ciutadans i ciutadanes que el freqüenten, persones en risc d’exclusió social. Per això des de l’associació s’ha demanat que es millorin els serveis de cura i neteja del parc. Miguel Reyero ha comentat al ple que “la solució mai és una dràstica i irrecuperable destrucció del parc amb la finalitat d’ocultar, invisibilitzar a unes persones que no són res més que ciutadans i ciutadanes de Palma, que són aquí i que no per expulsar-los d’aquesta infraestructura desapareixeran”.

Per tots aquests motius, des de Palma XXI s’ha sol·licitat al consistori que, com a alternativa a la proposta de mutilació o destrucció de parc, dediqui un esforç addicional al manteniment, a la neteja i a la promoció i protecció d’aquesta infraestructura. I que, al mateix temps, dediqui més mitjans d’atenció social a aquest grup de veïns i veïnes de Palma que, possiblement sense altra alternativa, es refugien a Can Simonet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *