Neix Ciutat, la Revista de Palma

Neix Ciutat, la Revista de Palma
Palma XXI ha publicat avui el “número zero” de la revista Ciutat, una publicació en format digital que tindrà periodicitat mensual.
“Des de fa temps teníem ganes de recopilar a una publicació diferents temes i continguts sobre els que treballam, que són del nostre interès però que pensam que també ho són pel conjunt de la ciutadania palmesana”, explica Lluïsa Dubon, presidenta de l’entitat.
Així, la revista Ciutat, parlarà de propostes pel model de ciutat, turistització, gentrificació, iniciatives dels barris i les entitats ciutadanes, etc.
“Esperam que la ciutadania, des de les entitats cíviques i veïnals, l’acadèmia, l’administració pública o el sector privat vegin Ciutat com una plataforma d’expressió i difusió de les seves idees i propostes de model de ciutat, un espai per exposar temes que ens afecten des de mirades diverses, amb vocació multidisciplinària”.
 

A l’editorial de la revista, la presidenta de l’entitat explica: “Des dels seus inicis, Palma XXI ha tingut la vocació d’observatori, analitzant els principals fenòmens que afecten la ciutat i realitzant propostes pensades des del diàleg i el consens. Aquesta filosofia la traslladam ara també a aquesta nova revista de periodicitat mensual. En uns dies en què fer feina plegats és més important que mai, aquesta publicació vol servir de nexe d’unió i punt de trobada per a la ciutadania i per a les entitats. Palma té una activitat cultural i associativa intensa, possiblement més del que de vegades percebem, així que esperam poder mostrar en aquestes pàgines les diferents propostes sorgides de la ciutadania”.

 
Aquest número zero de la revista ha volgut centrar-se en els impactes de la Covid-19 sobre la vida de Palma, des de la perspectiva econòmica però també social, i llença aquesta pregunta des de la portada: Palma, estiu 2020. El fracàs de l’èxit?. L’article central ve signat per Jaume Garau, secretari de Palma XXI, al que desgrana aquesta cita de Churchill, que podria aplicar-se a Ciutat: “l’èxit consistia a anar de fracàs en fracàs sense perdre l’entusiasme”.
 
També trobarem articles sobre l’activitat econòmica i social al centre històric durant la desescalada i la percepció de veïns i veïnes sobre una ciutat sense turisme, el control de l’aforament a les platges de Palma, la situació de l’arribada de creuers, el projecte del Parc Agrari de Palma, les festes de Canamunt, i molts altres temes d’actualitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *