Es presenten les III Jornades d’Estratègia de paisatge: Parc Agrari

Es presenten les III Jornades d’Estratègia de paisatge: Parc Agrari

Lluïsa Dubon, presidenta de Palma XXI; el vicerector d’Innovació i Relacions Institucionals de la UIB, Jordi Llabrés; el director d’Urbanisme, Gabriel Horrach i la regidora de Model de Ciutat de l’Ajuntament de Palma, Neus Truyol.

L’àrea de Model de Ciutat de l’Ajuntament de Palma, la Universitat de les Illes Balears i Palma XXI han presentat els detalls de les III Jornades d’Estratègia de Paisatge: Parc Agrari, amb un programa molt complet que inclou una visita de camp i tres conferències en torn al projecte del Parc Agrari. 

En aquesta ocasió s’ha convidat a diferents ponents per explorar les experiències de l’Horta de València i el Parc Agrari del Baix Llobregat.

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha comparegut en roda de premsa junt a Jordi Llabrés, vicerector d’Innovació i de Relacions Institucional de la UIB; i Lluïsa Dubon, presidenta de Palma XXI, per explicar la col·laboració mútua amb un objectiu compartit i és el d’ampliar la difusió i el coneixement del projecte del Parc Agrari de Palma.

L’objectiu és analitzar aquest projecte i les seves potencialitats partint de casos reals i d’èxit que s’estan duent a terme a altres indrets.

La col·laboració amb Palma XXI permetrà que els alumnes i les persones interessades puguin gaudir d’una visita de camp guiats per membres d’aquesta entitat, per conèixer de primera mà el paisatge periurbà i rural de la nostra ciutat, concretament la ruta es durà a terme a s’Horta de Dalt.

La presidenta de Palma XXI, Luïsa Dubon, ha afirmat que “aquest és un projecte estratègic que ha de permetre millorar la qualitat de vida dels palmesans, tant des de la perspectiva de la salut, com del medi ambient, del paisatge i des de la nova economia”. En aquest sentit Dubon ha recordat que des de l’entitat treballen des de diferents àmbits, per exemple, com a entitat de custòdia del territori, que pretén posar en contacte propietaris i pagesos per tal d’establir acords que permetin anar fent realitat aquesta iniciativa.

“També des d’una perspectiva cultural, que considera el paisatge i el patrimoni com a elements essencials de la nostra identitat i en aquest sentit treballem amb les associacions de veïns i amb la comunitat de regant, sense oblidar la importància que la seva consecució pot tenir sobre el medi ambient i la contribució per a mitigar el canvi climàtic”, ha afirmat la presidenta de Palma XXI.

Les dues institucions i l’entitat ciutadana comparteixen la visió d’una aposta ferma que permeti recuperar la cultura agrària a través del lideratge públic de l’administració local, la innovació i la transmissió de coneixements que aporta la UIB, i de la societat civil per dimensionar l’escala agrària a l’escala humana i real.

La regidora de l’Àrea Neus Truyol ha afegit que “apostam per la sobirania alimentaria, ja que el present i el futur passen per fomentar l’autoconsum i les fórmules de gestió cooperativa. La pandèmia ho ha posat de relleu, i ens permet incrementar la sensibilitat de la societat cap a projectes com el Parc Agrari perquè els valorin com el que són: essencials des del punt de vista econòmic, social, saludable, i de protecció de l’entorn i el medi ambient”. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *