Notícies sobre gentrificació, per Carlota Cabeza. Juny 2017

Notícies als mitjans durant el mes de juny 2017.

HomeAway i Airbnb treuen múscul: “Hem democratitzat el turisme”

El fenomen del lloguer vacacional es debat a l’edifici de Sa Riera. Al centre de la discussió les plataformes de la discòrdia, aquestes que es mouen entre el negoci i l’economia col·laborativa segons qui parli. La Jornada sobre l’Impacte de les Plataformes d’Allotjament Turístic organitzada per la UIB va reunir a experts, defensors i detractors. El tema va ser abordat des del punt de vista econòmic, social i jurídic al llarg de quatre taules d’un debat enriquit pel públic.

 

La ATB patrocina 42 projectes per desestacionalizar el turisme

L’Agència de Turisme de Balears (ATB) ha patrocinat durant el primer semestre de l’any un total de 42 projectes públics i privats amb la finalitat de fomentar la desestacionalització del turisme a les Illes, pels quals ha destinat un total de 938.293 euros, i ha anunciat la creació d’una nova convocatòria entre octubre i desembre per 300.000 euros.

 

Els barris amb lloguer turístic perden empadronaments

Gairebé 200 residents s’han donat de baixa en un any de les zones de Cort, el Molinar, Santa Catalina i Són Espanyolet. Augmenta el nombre d’espanyols i europeus i descendeix el de sud-americans.

 

La pressió de la turistificación sense límits

De la mà d’un govern “progressista” sota l’etiqueta de “turisme sostenible” segueix un relat tou dels efectes del turisme i segueix alimentant-se el monstre.