Tornem a l’escala de la nostra ciutat

Tornem a l’escala de la nostra ciutat

Comunicat de la Plataforma contra els Megacreuers

Avui arriba el creuer més gran del món, el Wonder of the Seas. Amb 362 metres d’eslora, capacitat per 7.000 passatgers i 2.300 tripulants, zona de piscines, rocòdrom i 20 menjadors. Un buc que sobrepassa per 7 l’alçada de la Seu,  que desembarca durant unes hores milers de persones als carrers del centre Palma,   que contamina gairebé 10 vegades més que tots els cotxes de Palma junts, i que genera 2.000 tones de residus al dia. És un turisme  insostenible,  un  turisme totalment fora d’escala.
La setmana passada es van signar els acords entre les navilieres i el Govern per limitar a 3 diaris l’arribada de creuers a Palma. Per la Plataforma contra els Megacreuers, 3 creuers al dia és molt més del que la nostra ciutat pot  suportar. Nosaltres fa 3 anys que deim que el límit està en un 1 megacreuer al dia. Però avui, davant del Wonder of The Seas, matisam: no volem cap super-mega-creuer a la nostra ciutat. La indústria turística sembla no tenir límits, ni capacitat per  autoregular-se, ja que sempre trobarà maneres de créixer i en aliança amb les institucions per legitimar-se.
La Plataforma contra els Megacreuers exigeix  transicionar a un model de turisme de creuers diferent, respectuós amb el medi ambient i el territori, amb els habitants de la ciutat  i amb els mateixos turistes. Un model a l’escala de la nostra ciutat .
Per això, avui tornam a  embarcar-mos al veler més antic d’Espanya per anar a dir-li al creuer més gran del mon que no el volem a ciutat. Perquè tothom pugui veure el fora d’escala que està. Perquè tothom sàpiga que podem semblar petits, però som molts i la nostra lluita és gran.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *