Palma XXI presenta la quarta part de la seva Biografia de Palma

Palma XXI presenta la quarta part de la seva Biografia de Palma

Amb el títol "Palma, la ciutat envaïda: la ciutat turística", el volum aborda els principals esdeveniments entre 1975 fins a l'actualitat

Palma XXI ha presentat avui a la Biblioteca de Cort la quarta part del seu projecte editorial per recollir la Biografia de Ciutat, una sèrie que duu per títol “Palma, la ciutat envaïda”. En aquest quart volum es recullen els principals fets que van afectar la vida política, social, econòmica i cultural de Palma entre 1975 i 2020. 
 
 
D’aquesta manera es narren els primers anys de democràcia després de la mort de Franco, l’arribada del primer govern d’esquerres, la rehabilitació de la ciutat antiga, el creixement exponencial del turisme, el sorgiment de noves modalitats (com el lloguer turístic o els creuers) i els impactes sobre Palma, les noves expressions culturals, la corrupció i els escàndols a la vida política, la mobilització ciutadana, etc. En definitiva, un recull exhaustiu dels fets que han marcat Ciutat l’últim quart de segle.
 
La Biografia de Palma és un projecte col·lectiu, que per aquest volum ha comptat amb la col·laboració d’una vintena d’experts de reconeguda trajectòria, del món de l’acadèmia, la política, l’urbanisme i l’arquitectura, la cultura o el treball social.  Des de l’entitat impulsen el projecte de la Biografia de Palma des de 2017 dins el seu eix de feina “Estudi del passat”, que consideren necessari per “entendre el present i transformar el futur”.


A l’acte han intervingut Jaume Garau, secretari de Palma XXI i coordinador del projecte de la Biografia de Palma, Jaume Gual, coordinador de fotografia i Climent Picornell, col·laborador.
També s’ha presentat la guia de lectura “Palma, la ciutat envaïda”, elaborada per la biblioteca de Cort.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *