Notícies sobre gentrificació, per Carlota Cabeza. Novembre 2017

Notícies als mitjans el mes de novembre de 2017.

Balears i altres cinc CCAA concentren el 75 per cent de l’ocupació turística en el tercer trimestre.

Balears, juntament amb Catalunya, Andalucía, Comunidad de Madrid, Comunitat Valenciana i Canarias, concentraren en el tercer trimestre de l’any el 75,1 per cent de l’ocupació turística generada a Espanya.

Durant aquest període, a Balears, Comunidad de Madrid i Murcia, dos de cada deu nous ocupats pertanyien al sector turístic.

Entre les CCAA amb més flux turístic, l’ocupació associada a les activitats turístiques va créixer a Andalucía, Catalunya, Balears, Canarias i la Comunidad de Madrid, pel contrari, va disminuir a la Comunitat Valenciana.

 

Cort prepara una zonificació turística que sigui viable “tècnicament i jurídicament”

Cort està preparant una zonificació turística que ha de determinar en quins barris de Ciutat es permetrà el lloguer turístic en habitatges plurifamiliars i en quins no “que sigui jurídica i tècnicament viable” en paraules del tinent de batle de Model de Ciutat, José Hila.
Hila va explicar que ja s’ha traslladat als tècnics l’acord plenari segons el qual, recollint la iniciativa popular promoguda per la Federació d’Associacions de Veïns de Palma, no es permeti el lloguer vacacional a tota Palma.

 

“Gràcies al turisme a Palma les aerolínies augmenten les seves rutes en hivern”

Javier Vich és el president de l’Associació Hotelera de Palma, entitat que engloba 61 establiments, el que suposa 5.126 habitacions i un total de 9.998 places… I sí, superaran les 10.000 el pròxim any amb l’apertura de dos nous hotels de cinc estrelles. Vich ha parlat per als lectors de mallorcadiario.com a la seva tornada d’una de les trobades turístiques més importants d’Europa: la World Travel Market de Londres, la cita en la qual es pren el pols del mercat britànic. L’objectiu dels hotelers és consolidar Palma com a un destí turístic amb nom propi.

 

Veïnats del Centre Històric de Palma traslladen a Noguera la seva preocupació per l’accés a l’habitatge

Durant la seva visita per la zona, Noguera ha remarcat la importància de “prendre nota de com poder millorar la situació de cada barri en la mesura del possible”.

En el referent a les visites que realitza cada setmana pels distints districtes de la capital balear, el batle de Palma ha assegurat que es tracta de “la millor manera de conèixer els barris”.