La Plataforma contra els megacreuers celebra la moratòria i exigeix la participació de les entitats a un Comité tècnic

La Plataforma contra els megacreuers celebra la moratòria i exigeix la participació de les entitats a un Comité tècnic

Davant de l’anunci de l’Autoritat Portuària, després de la sol·licitud del Govern de les Illes Balears, d’una moratòria en la contractació de creuers pel port de Palma, per a que no es puguin acordar més reserves des de 2022, la Plataforma contra els Megacreuers celebra que finalment es prengui aquesta mesura, que les entitats ciutadanes que hi formen part demanen des de l’estiu passat.

Celebram que l’Autoritat Portuària hagi respost positivament a una demanda de la societat civil, a la que ara se sumen les institucions del nivell autonòmic.

Recordam que el punt 3 de la sol·licitud moratòria que vàrem registrar el 16 de setembre de 2019 davant les institucions (Autoritat Portuària, Govern de les Illes Balears i Ajuntament de Palma) exigeix la conformació d’una comissió tècnica qualificada i independent de les parts interessades, que defineixi els límits de la capacitat de càrrega mediambiental, social i econòmica del turisme de creuers i megacreuers a Palma i especialment al seu centre històric.

Com a part interessada, exigim que les entitats de la societat civil, organitzades en la Plataforma contra els Megacreuers, tenguin un espai de participació en aquesta comissió tècnica.