La cultura també als barris! El cas d’Es Rafal Vell

La cultura també als barris! El cas d’Es Rafal Vell

La plaça des Rafal Vell és un dels principals punts de trobada del barri i els veïnats han reivindicat històricament el seu bon ús i manteniment.

L’any 1991, per exemple, els veïnats demanaren la creació d’un espai adequat per a actes culturals. Un any després van aconseguir la instal·lació d’una tarima al parc que realitzaria aquesta funció.

Més recentment, el 2018, l’associació de Veïns del Rafal Vell proposà homenatjar l’escriptor mallorquí Josep Maria Llompart, en un barri on la llengua predominant és el castellà.

Mitjançant un projecte seleccionat als pressupostos participatius, es dissenyà un conjunt escultòric amb una inscripció del sonet “Mandràgora” on l’autor es descriu a si mateix:

“I em faig envant, enllà de negre i blanc,

Ànima endins enarborant bandera:

Damunt el groc ditades d’aspra sang”

El batle de Palma reivindicà a la inauguració que “som una ciutat que vol tenir memòria i per això dedicam un espai de la nostra ciutat a un dels nostres millors escriptors gràcies alsnostres veïnats”.

L’AV Es Molí des Rafal – Vivero va rebre l’any 2020 el premi Rosa Bueno, que reconeix els projectes d’associacions ciutadanes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *