En defensa dels pins al Puig de Sant Pere

En defensa dels pins al Puig de Sant Pere

A principis dels 2000 amb el lema “Pins si, pàrquing no!”, els veïns i veïnes del Puig de Sant Pere es van organitzar per aturar la construcció d’un aparcament soterrani al parc de la Porta de Santa Catalina, a l’única plaça que té el barri, i l’única del centre històric que està sobre terra.

“M’enrecord d’una nit que varen venir tres al·lots corrents a dir-mos que hi havia màquines que estaven arrabassant els pins de la plaça”, explica Maria Bonnín, que fou durant molts anys veïna del barri i va participar activament a la campanya.

L’endemà, veïns i veïnes es varen posar davant les màquines per evitar que continuessin amb les obres.A partir d’aquí, varen impulsar moltes accions: apadrinaments de pins, instal·lació de pancartes als balcons i a la plaça, concentracions i casserolades a Cort.

Finalment, varen aconseguir aturar el projecte de pàrquing i rehabilitar la plaça, deixant els seus elements més significatius: la terra i els pins. Es varen instal·lar bancs per a convertir-la en un espai de trobada pel barri. Aconseguir aturar el projecte de pàrquing i rehabilitar la plaça, deixant els seus elements més significatius: la terra i els pins. Es varen instal·lar bancs per a convertir-la en un espai de trobada pel barri.

Entrevista a Maria Bonnín, veïna del Puig de Sant Pere

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *