Contra la turistització de la ciutat

Contra la turistització de la ciutat

Per començar a donar resposta a la turistització de Ciutat, han anat sorgint iniciatives procedents de diferents moviments socials i veïnals, totes amb un mateix objectiu: recuperar la Ciutat per als seus habitants.

L’abril de 2018 l’Ajuntament de Palma va prohibir el lloguer turístic a pisos, convertint-se en la primera ciutat de l’estat que limitava aquesta pràctica, que estava generant molts problemes de gentrificació especialment als centres històrics. La nova zonificació que va permetre aquesta prohibició es va fer per iniciativa popular de la Federació d’Associació de Veïns de Palma, que va demanar que la ciutat fos declarada zona única i no es permetés el lloguer vacacional en habitatges plurifamiliars.

Un altre col·lectiu, Ciutat per a qui l’habita, també ha lluitat amb força els últims anys per fer front a la turistització de la ciutat, exigint entre altres coses una moratòria de noves places turístiques hoteleres i altres tipus d’establiments turístics a Palma.

El 2018 l’Ajuntament de Palma va anunciar la prohibició de nous hotels en el centre històric de la ciutat i la conversió dels edificis d’habitatge en hotel. A més, a Nou Llevant només es podrà destinar un 10% del sòl a hotels. Les mesures van entrar en vigor el 2019.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *