Palma XXI renova la seva Junta directiva

Palma XXI renova la seva Junta directiva

Es celebra l’assemblea anual de socis i sòcies de l’entitat amb un balanç de l’any i projeccions de futur.

El passat dijous  20 de juny va tenir lloc l’assemblea anual de Palma XXI, un espai de trobada amb els socis i sòcies de l’entitat per fer balanç i rendició de comptes del període 2018-2019 i analitzar els reptes i objectius de cara al futur. L’assemblea va tenir lloc al Convent de la Puríssima Concepció (antigues Caputxines i actualment Franciscanes), i va ser una oportunitat per compartir amb els socis i sòcies les accions dutes a terme per Palma XXI durant l’any.

Durant l’assemblea es va elegir la nova Junta directiva, que tindrà al capdavant a Lluïsa Dubon, assumint la presidència en relleu a Jaume Garau. Lluïsa Dubon, doctora en Geografia, va ser consellera delegada d’Urbanisme, Ordenació del Territori i Medi Ambient al Consell Insular de Menorca i després al de Mallorca; ha estat a més diputada al Parlament de les Illes Balears. “Assumesc amb il·lusió aquesta nova tasca, ja que consider que en aquests tres anys s’ha fet una bona feina per a la creació d’aquesta entitat i que ara correspon anar-la consolidant”, va expressar Dubon, “des d’un doble vessant, seguir treballant i posant a l’abast nous estudis sobre Palma, així com estar molt atents als problemes de la ciutat i contribuir, en la mesura del possible, a cercar les solucions de futur”.

Per la seva banda, Jaume Garau, fins ara el president de Palma XXI i que ara assumirà el càrrec de secretari, va fer balanç de la seva gestió i va remarcar el paper de l’entitat com una “força ciutadana perquè Palma sigui una ciutat més amable i més solidària, que estigui orgullosa del seu patrimoni i el cuidi, i que faci del turisme una oportunitat i no un pes insuportable”.
Palma XXI té la voluntat de reconèixer, valorar i visibilitzar persones sovint anònimes que dediquen la seva vida a recuperar el patrimoni i la història de Ciutat. Per aquest motiu  es va nomenar socis d’honor de Palma XXI  a Aina Pascuali Jaume Llabrés, que compleixen enguany 25 anys com a comissaris i investigadors del patrimoni del Convent de la Puríssima Concepció, l’únic de Mallorca obert al públic.