Palma XXI presenta el llibre “La gentrificació a Palma. Barri a barri”

Palma XXI presenta el llibre “La gentrificació a Palma. Barri a barri”

La publicació, la primera d’una sèrie sobre els barris a on més es pateix aquest fenomen, es presentarà aquest dijous a La Llotja de Palma.
L’associació Palma XXI ha presentat el llibre “La gentrificació a Palma. Barri a barri”. Es tracta del primer volum d’una sèrie que analitzarà aquest fenomen als barris més castigats de Palma, començant per La Llotja i Santa Catalina. A l’acte es va fer la presentació pública de la nova associació de veïns i veïnes de la Llotja, a càrrec del seu president Jaime E. Herrero. També es va comptar amb la intervenció de Bel Busquets, vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera insular de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística.

“Hem volgut que la presentació tingui lloc a un edifici emblemàtic per a la identitat de Ciutat que, paradoxalment, està ubicat a un dels barris més gentrificats: la Llotja de Palma”, explica Jaume Garau, secretari de Palma XXI i coordinador del projecte.

Al llibre s’hi troben dades exhaustives sobre moviments poblacionals, habitatge, canvis en la tipologia dels comerços, mobilitat i lluites veïnals, etc. configurant un mosaic des del que s’analitza el fenomen de la gentrificació a territoris molt particulars.

“Des dels inicis de Palma XXI, promovem la dinamització d’un espai d’anàlisi d’aquest procés, d’un “Observatori de la gentrificació” que serveixi de testimoni de les repercussions que es manifesten a la vida social i a l’economia del nostre entorn”, explica Lluïsa Dubon, presidenta de l’entitat.Palma XXI espera continuar realitzant aquests estudis a altres barris de Palma durant l’any que ve, per poder comptar amb dades actualitzades que permetin fer propostes cap a un nou model de ciutat, més inclusiu, democràtic i sostenible per a la ciutadania.Podeu descarregar el llibre al següent enllaç: