La revista Ciutat publica un número especial fent un recorregut pels principals fets que van marcar Palma el 2020

La revista Ciutat publica un número especial fent un recorregut  pels principals fets que van marcar Palma el 2020

Al llarg del número es van abordant les notícies de Palma a "l'any que ho va canviar tot" amb un fil conductor: la transició

La revista Ciutat, que edita l’associació Palma XXI, publica avui el seu primer número de l’any: una edició especial a on es recorren els principals esdeveniments que han marcat la vida política, social i econòmica de Palma durant el 2020, un dels anys més convulsos de la nostra història. 
 
A l’editorial d’aquest número especial es pot llegir: “El 2020 es presentava com un nou any d’excessos, però de sobte arribà la COVID-19. La caiguda del turisme va ser total i la ciutat va quedar paralitzada. La capacitat de reacció davant aquesta situació ha estat important però parcial. Aquell èxit que tant enlluernava a molts ha desembocat a un fracàs absolut. Sense turisme de masses no hi ha projecte de ciutat”. D’aquesta manera analitzen la preocupant realitat de la ciutat, que sembla estar “en estat de xoc”. Per posar en perspectiva el succeït a Palma durant 2020, amb una òptica global, però també local, el número està dividit en seccions, amb un fil conductor: la transició a la qual sembla que està abocada Ciutat davant una nova realitat. La transició urbanística, amb el plantejament de nous projectes per a una nova ciutat. La transició econòmica, en un escenari en el qual el turisme ha demostrat ser la principal font de riquesa, i alhora, també el principal problema de la ciutat i on l’habitatge és una mercaderia més. La transició ambiental, on la ciutat es reivindica com a verda, amb canvis importants en la mobilitat, per exemple. I la transició social: el 2020 ens deixa una societat civil més enfortida, amb el sorgiment de plataformes com Zona Zero o el Fòrum de la Societat Civil. 
 
La voluntat de Palma XXI en editar aquest número és deixar constància dels profunds canvis que ha sofert la ciutat durant l’any que acabam de deixar enrere, per extreure aprenentatges que ens portin a aprofundir la transició que la realitat ens obliga a iniciar, cap a un nou model econòmic, social i ambiental. Com expressen a l’editorial d’aquest número de Ciutat: “És el moment de veure que una altra ciutat és possible. Més equilibrada, més forta, més solidària. Serem capaços de reconstruir un projecte que tengui altres interessos que els de l’activitat turística? Una ciutat en la qual els interessos de les persones que hi vivim, siguin la prioritat? Serà el nou projecte el fruit de l’esforç del diàleg i el consens entre tots i totes?”.
 
L’anàlisi del número especial de Ciutat es completa amb una línia del temps interactiva, que permet consultar les notícies de Palma més destacades al 2020 de forma cronològica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *