La Plataforma contra els Megacreuers instal·la el primer sensor de la xarxa ciutadana de control de qualitat de l’aire

La Plataforma contra els Megacreuers instal·la el primer sensor de la xarxa ciutadana de control de qualitat de l’aire

Per conèixer millor els impactes dels gasos que emeten aquests bucs organitza una xerrada amb l'organització alemanya Nabu

La Plataforma contra els Megacreuers continua amb la seva campanya “Fora d’Escala”, fent èmfasi aquestes setmanes en els impactes contaminants (sobre el medi ambient i la salut) dels creuers, amb el lema #ForaFums.
 
En aquest sentit, aquesta setmana han instal·lat el primer dels sensors que configuraran la xarxa ciutadana per al control de la qualitat de l’aire. S’espera instal·lar els pròxims mesos altres 9 sensors a diferents punts de la ciutat, per a poder oferir a la ciutadania dades independents, actualitzades i rigoroses sobre la contaminació de l’aire sobre la ciutat. Aquests sensors s’aniran instal·lant gràcies a l’assessoria tècnica de Barry Byrne, fundador de la Plataforma Sóller per l’Aire. A aquest municipi de la Serra ja funciona una xarxa ciutadana de control de l’aire. Els sensors col·locats per la Plataforma contra els Megacreuers es sumaran a Palma als ja instal·lats per l’Associació de Veïnes de Canamunt. Aquesta informació es creuarà amb les escales dels creuers, que monitoritza la Plataforma diàriament, per així poder extreure conclusions sobre l’impacte real dels creuers sobre el medi ambient i la salut dels residents i visitants. 
 
La instal·lació d’aquesta xarxa de sensors ha estat possible gràcies a les contribucions rebudes a través de la campanya de crowfounding que la Plataforma va llençar el mes d’abril i al suport de l’organització ambientalista alemanya Nabu. Aquesta organització presenta cada any el seu rànquing de creuers. Es tracta d’un informe que avalua el mercat de creuers que fan ruta en costes europees amb relació a les emissions contaminants del sector, un dels problemes ambientals més importants d’aquesta indústria. 
 
Un dels representants d’aquesta entitat, Christian Kopp, oferirà una xerrada la setmana vinent sobre els impactes de les emissions dels creuers sobre el medi ambient i la salut pública. La xerrada, organitzada per la Plataforma contra els Megacreuers, tindrà lloc el pròxim dimarts dia 7 de juny a les 16 h, en format online (a través del canal de Youtube de Palma XXI, una de les entitats que formen la plataforma). També intervindrà Arcadio Barbas, cap de màquines de la Marina Mercant retirat i gran coneixedor dels impactes contaminants dels creuers.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *