Federico Climent (soci d’honor pòstum 2020)

Federico Climent (soci d’honor pòstum 2020)

Federico Climent Guimerà (Popayán, Colòmbia, 1953 – Palma, 2016) va exercir d’arquitecte municipal durant més de 30 anys, des de 1983, ocupant diferents càrrecs de responsabilitat com el de subgerent d’Urbanisme o coordinador d’Estudis i Projectes de l’Àrea d’Infraestructures.

Des de Cort va impulsar i participar en projectes com la reforma integral de la plaça de les Columnes, la remodelació de la plaça Joan Carles I, la recuperació de les Quatre Campanes, la reforma de la plaça de Sant Francesc Xavier a la Soledat, la configuració de la plaça Encarna Viñas a Pere Garau o la creació del parc dels Lleons a Sant Agustí i de l’àrea de jocs del bosc de Bellver.

La seva tasca com a arquitecte municipal no es va limitar a l’exigència personal en els seus projectes, sinó que també va ser donar suport a projectes externs, sempre en defensa de la seva qualitat. És un bon exemple d’això el projecte de les muralles de Martínez Lapeña i Elías Torres, que ara es completa en la plaça de la Porta del Camp, quedant pendent el primer tram de la catedral.

A més de la seva feina des de l’Ajuntament, Federico Climent va presidir la demarcació de Mallorca del COAIB en dos mandats (2002 i 2010), des d’on va defensar l’edifici de Gesa. Va ser director del Màster de Disseny del Paisatge de la UIB i del Taller Internacional del COAIB; i va ser autor de diversos llibres sobre Utzon, Javier Sáez de Oiza, Broner, Sert o la Llotja. També des del Col·legi d’Arquitectes i en col·laboració amb altres entitats, va impulsar tantes accions en defensa del patrimoni, amb múltiples publicacions (inclosa la revista D’A del COAIB), la promoció de concursos, els premis d’arquitectura, la inclusió de la categoria d’arquitectura i rehabilitació en els premis Ciutat de Palma, etc.

En suma, a Federico li devem el ser exemple de tenacitat al llarg de tota la seva vida per a aconseguir la màxima qualitat en el disseny de la Ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *