Al Molinar, Port Petit

Al Molinar, Port Petit

Al barri d’Es Molinar hi ha un petit port amb gairebé 100 anys d’història. El port es va anar degradant i, des de l’entitat que el tenia la concessió, el Club Molinar de Llevant, es va proposar fer un port esportiu gran, que multiplicava per 7 les dimensions del port petit, passant de 10.000 m2 a més de 70.000, endinant-se al mar més de 300 metres. El projecte incloia pista de tenis, piscina, aparcaments, etc. Un port que eliminava qualsevol vestigi de l’anterior, inclòs l’històric edifici del club, una de les imatges més representatives del barri.

Davant d’aquesta situació, veïns i veïnes es varen mobilitzar i varen llençar la campanya “Al Molinar, Port Petit”. 

“Un grup de persones i organitzacions vàrem entendre que aquell port gran, tan lluny de l’escala del barri i de la costa suposaria un canvi dràstic i una pèrdua irreparable per a Palma i per a Mallorca. Una pèrdua que no ens podíem permetre”, recorden els impulsors de la campanya. Vàren recollir més de 10.000 signatures i organitzàren nombroses activitats informatives i lúdiques. Vàren comptar amb el suport d’altres entitats ciutadanes i ecologistes, com Amics de la Terra, el GOB, Greenpeace, ARCA i de la mateixa associació de veïns del barri, Vogar i Ciar. Aconseguiren comprometre a tots els partits polítics.

Finalment, després de 7 anys de reivindicació, el projecte d’ampliació del port es va aturar. Avui Es Molinar compta amb un port petit rehabilitat, a la mida del barri i per al gaudi de visitants i residents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *