2019 - 2022: no podem esperar més

Aquesta temporada anam a per totes... unim forces per limitar l'arribada de megacreuers!

La Plataforma contra els Megacreuers, que conformam una trentena d’entitats socials, cíviques i ecologistes, llençam avui la campanya “Fora d’escala: aquest turisme és insostenible”, per continuar la nostra incansable tasca de sensibilització ciutadana i incidència davant de les institucions perquè es limiti aquest tipus de turisme, amb forts impactes ambientals, sobre la salut, econòmics i socials sobre la ciutat. 

A les portes de l’estiu, en un moment en que sembla que el camí escollit per les institucions les institucions encarregades de vetllar pel nostre benestar (l’Estat, a través de l’Autoritat Portuària, i el Govern de les Illes Balears) és continuar promovent un model de turisme insostenible, des de la Plataforma contra els Megacreuers volem mobilitzar la ciutadania més que mai. 

En què consisteix la campanya?

Les línies generals de la campanya els pròxims mesos seran:

  • Llançament de la campanya: a xarxes, el divendres 22 d’abril, presencialment, el Diumenge de l’Àngel, 24 d’abril, al Castell de Bellver.
  • Presentació de la campanya davant de les institucions: el dia 22 d’abril ens reunim amb el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, el Sr. Iago Negueruela.
  • Creació d’un sistema independent de control de la qualitat de l’aire, a través de la instal·lació d’una xarxa de sensors per mesurar, de manera fiable i transparent, l’impacte sobre el medi ambient i la salut que tenen els creuers.
  • Oferirem a la ciutadania, la comunitat científica i les institucions, dades periòdiques sobre els nivells de contaminació d’aquest tipus de bucs.
  • Realització de diverses accions reivindicatives per sensibilitzar i mobilitzar la ciutadania.
  • Campanya de sensibilització amb el sector dels creures, perquè coneguin l’impacte que té aquest tipus de turisme sobre el medi ambient i la vida social de les ciutats que visiten i sobre la salut dels residents i dels mateixos creueristes.
  • Continuarem fent accions d’incidència constants amb les institucions, que, a poc a poc, van donant fruits. 

Amb la campanya també s’esperen recavar fons per dur a terme totes aquestes accions durant els pròxims mesos.

Per continuar amb la nostra tasca convidam a totes aquelles persones que estimen Mallorca, el seu territori i els seus habitants, a que es sumin a la campanya d’estiu de la Plataforma contra els Megacreuers. Amb el teu suport farem una sèrie d’activitats per continuar recollint i mostrant evidències de l’impacte dels megacreuers, i fent pressió davant les institucions perquè es limiti la seva arribada.