Treball de fotografia documental realitzat per Xisco Bonnín en el canvi de segle sobre el procés de gentrificació d’una àrea de Palma degradada socialment i urbanísticament. L’abandonament institucional, la re-urbanització i la promoció immobiliària han suposat la transformació total d’un barri, per sobre dels seus habitants i la seva història.

Xisco Bonnín és Llicenciat en Història de l’Art (1999) i Màster en Patrimoni Cultural: Investigació i Gestió (2013), per la Universitat de les Illes Balears. En el camp professional s’ha dedicat, entre d’altres activitats, a la catalogació de fons artístics i fotogràfics, i a la fotografia comercial per a museus, galeries d’art i fundacions. Des de 2011 és el cap de l’Arxiu del So i de la Imatge de Mallorca.

El seu projecte fotogràfic personal s’ha centrat en la societat urbana postindustrial des d’un prisma sociològic. Si en bona part dels seus projectes utilitza les pautes del documentalisme més ortodox, en d’altres no dubta a utilitzar noves vies més experimentals.

Cofundador de La Fàbrica de Licors Arts Visuals i del col·lectiu fotogràfic SaMakineta, organitzador del cicle de tallers i projeccions Visionaris, en col·laboració amb la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca.
Ha exposat, entre d’altres, a centres com el Casal Solleric, el Museu Es Baluard, CC la Misericòrdia de Palma, el CCCB de Barcelona, el Centro de Fotografía / TEA de Santa Cruz de Tenerife, a galeries com Mallorca Landings, Ferran Cano, Xavier Fiol o Pelaires, i a fires i festivals internacionals com ARCO, Art Cologne, Triennale der Photographie d’Hamburg, y més.