Després de quaranta-nou dies amb unes mesures de confinament molt estrictes, la ciutat es comença a aixecar. Continua la incertesa, però la (intensa) activitat que hi havia dins les nostres llars i que es manifestava des de les nostres finestres o de manera virtual, retorna al carrer.

Tot i mantenir-se actiu l’estat d’alarma, el sistema de fases del procés de desconfinament facilita progressivament un cert retorn a la normalitat. Els desplaçaments ja no han d’estar justificats per motius productius (treballar, fer la compra) sinó que, amb horaris preestablerts, la porta es pot obrir per la millor de les motivacions: mirar als ulls a Ciutat, sortir pel fet de sortir, passejar, fer esport, sentir la brisa, veure la mar.

Però, com era Palma? La recordàvem així?, la sentíem així? Potser trobam elements a faltar, potser encara ens sobren coses que trobam. Potser desitjam que algunes tornin de seguida i que altres… Potser alguns paisatges que s’havien tornat poc més que un decorat han recobrat el seu significat, potser hem descobert i valorat racons del nostre barri.

Palma (des)confinada és una galeria comparativa creada a partir d’imatges pròpies, cedides o disponibles a la xarxa. Aquestes fotografies posen el focus en dos moments de Palma: el d’abans de l’estat d’alarma i el de durant el confinament del 14 de març a l’1 de maig. El tercer moment el començam a enfocar a partir d’ara.

Before After

Es Born

Before After

Plaça Joan Carles I i carrer Unió

Before After

Plaça de Cort

Before After

Plaça Major

Before After

Parc de la Mar

Before After

La Llotja

Before After

Jaume III

Before After

Carrer Sant Feliu

Before After

Plaça Jaume I i Jaume III