Després de quaranta-nou dies amb unes mesures de confinament molt estrictes, la ciutat es comença a aixecar. Continua la incertesa, però la (intensa) activitat que hi havia dins les nostres llars i que es manifestava des de les nostres finestres o de manera virtual, retorna al carrer.

Tot i mantenir-se actiu l’estat d’alarma, el sistema de fases del procés de desconfinament facilita progressivament un cert retorn a la normalitat. Els desplaçaments ja no han d’estar justificats per motius productius (treballar, fer la compra) sinó que, amb horaris preestablerts, la porta es pot obrir per la millor de les motivacions: mirar als ulls a Ciutat, sortir pel fet de sortir, passejar, fer esport, sentir la brisa, veure la mar.

Però, com era Palma? La recordàvem així?, la sentíem així? Potser trobam elements a faltar, potser encara ens sobren coses que trobam. Potser desitjam que algunes tornin de seguida i que altres… Potser alguns paisatges que s’havien tornat poc més que un decorat han recobrat el seu significat, potser hem descobert i valorat racons del nostre barri.

Palma (des)confinada és una galeria comparativa creada a partir d’imatges pròpies, cedides o disponibles a la xarxa. Aquestes fotografies posen el focus en dos moments de Palma: el d’abans de l’estat d’alarma i el de durant el confinament del 14 de març a l’1 de maig. El tercer moment el començam a enfocar a partir d’ara.

Es Born

Plaça Joan Carles I i carrer Unió

Plaça de Cort

Plaça Major

Parc de la Mar

La Llotja

Jaume III

Carrer Sant Feliu

Plaça Jaume I i Jaume III