La idea de Ora pro nobis sorgeix durant l’observació del patrimoni monumental de la nostra ciutat, una riquesa artística i històrica sempre present i que de vegades passa desapercebuda. Gràcies a la fotografia, descobrim la bellesa que s’oculta en les pedres de la catedral o en les parets d’edificis emblemàtics de Palma, passant de ximple decorat a protagonistes. És necessari detenir-se per observar-la i apreciar-la en la seva total dimensió estètica i espiritual. La contemplació i reflexió sobre aquests llocs, la mirada fotogràfica, descobreix la subtil bellesa que emana dels rostres esculpits en pedra, la seva expressió, les formes anatòmiques i fins i tot la fragmentació i el deteriorament que els va causar el pas del temps.

Ora pro nobis és un recorregut personal pels detalls arquitectònics eclesiàstics de Ciutat. Les deu fotografies han estat seleccionades sota el criteri, subjectiu, de la bellesa que es pot apreciar en elles, mostrant els rostres d’àngels i sants com a expressió arcaica del que podríem denominar “retrat en pedra”. Ora pro nobis és, en definitiva, un homenatge a una part del patrimoni de Palma.

Alejandro Maestro (alejandromaestro.com) és tècnic superior en fotografia artística, nascut a Palma, especialitzat en fotografia social. Fins al moment ha realitzat diversos projectes fotogràfics com: Parroquianos (2016), Biblia Pauperum (2016), Inseparables (2016) o Parroquianos II (“One shoot”). També va participar en l’exposició “Bennazar Palma” (2017), galeria que recorre l’obra de l’arquitecte Gaspar Bennazar organitzada conjuntament per l’Escola d’Art Superior i Disseny de les Illes Balears i ARCA.