Presentam la tercera part de la Biografia de Ciutat: la ciutat durant el franquisme

Presentam la tercera part de la Biografia de Ciutat: la ciutat durant el franquisme

Aquesta és la tercera part de la Biografia de Palma, un projecte d’investigació històrica que Palma XXI va engegar el 2016, per recollir els principals fets que han configurat la ciutat des de la seva fundació fins a l’actualitat.

Des de la història, l’arquitectura i l’urbanisme, la cultura, la sociologia i altres disciplines, en aquest volum es fa un recorregut per les intenses transformacions que va viure Palma en el convuls segle XX, des de la guerra civil a la mort de Franco. La persecució a la dissidència i les penúries que van patir els palmesans i palmesanes durant la guerra civil, l’inici del projecte modernitzador de la ciutat de la mà d’urbanistes com Gabriel Alomar, els inicis de la indústria turística i, posteriorment, les seves primeres crítiques, l’efervescència cultural dels anys 60 i 70 i la lluita antifranquista en la clandestinitat són alguns dels temes que es toquen en aquest tercer volum de la Biografia de Palma.“Per Palma XXI sempre ha estat una línia d’actuació la investigació del passat de la ciutat: no només per recollir la història del que vàrem ser, sinó, i potser més fonamentalment, tenir més elements per poder construir un futur millor per Palma”, explica Jaume Garau, coordinador del projecte.

A la presentació del llibre, que va tenir lloc a la Biblioteca de Cort el passat 31 d’octubre, va participar la presidenta de Palma XXI, Lluïsa Dubon; el coordinador del projecte i secretari de l’entitat, Jaume Garau i Climent Picornell, doctor en Geografia i un dels col·laboradors del llibre. La cloenda va anar a càrrec de la directora insular de Cultura del Consell de Mallorca, Maria Pastor. La impressió del llibre ha estat possible gràcies al suport del Departament de Cultura del Consell de Mallorca.