La crisi sanitària, econòmica i social generada pel coronavirus té i tindrà inevitablement efectes sobre Ciutat i els seus habitants. Les entitats d’El Futur de Palma estam en període de reflexió i anàlisi per definir el nostre rol i missió en l’escenari post-coronavirus. Recull de les iniciatives que, en el context de la crisi de la Covid-19, han engegat les entitats ciutadanes que formen part d’El Futur de Palma.

Publiquen el document de posicionament de l’entitat davant la crisi, parlant de les implicacions socials del coronavirus.

Presenten un document amb 25 mesures per acabar amb la pobresa i l’exclusió, tot evitant que la factura de la crisi la paguin els de sempre.

Publiquen l’Informe Tècnic Covid-19: el que sabem avui.

Presenten propostes dels Cercles de Mallorca i Menorca sobre actuacions urgents.

Més d’un miler de persones ha estat atesa pels dispositius d’atenció psicològica telefònica del COPIB durant la crisi del SARS-CoV-2

Recopilen recomanacions per a professionals de la psicologia.

Organitzen la exposició virtual #ExplotamSonBusquets: cada dia publiquen a les seves xarxes un projecte dels presentats al concurs.

Dediquen els seus dos últims dossiers al coronavirus i llencen a la seva web una enquesta perquè la ciutadania valori els mesures del govern espanyol i balear per fer front a la crisi.

Dediquen l’últim número de la seva revista L’altra mirada a la crisi del Covid-19, amb el títol “Prioritzar la vida, reprendre allò comú”.

Com a part del col·lectiu Alternatives (del que també forma part la Fundació Gadeso) presenten document de propostes basat en decreixement de places turístiques i diversificació.

Demanen no ampliar les terrasses per garantir la salut dels vianants i per imatge.

Denuncia que el decret d’activació econòmica s’ha oblidat del patrimoni tot i que és un eelment fonamental de futur.

Organitzen acte per Youtube per a fer balanç de l’impacte de l’estat d’alarma i de la crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19 i per fer les corresponents propostes de futur.

Presenten un manifest que reivindica el paper importantíssim que ha jugat la cultura com «un sector viu i imprescindible per al benestar individual i col·lectiu».

Després de 30 anys suspenen la celebració de la nit de Sant Joan al Parc de la Mar.

Difonen a Balears les jornades “Cap a on va el nostre urbanisme”, organitzades pel Colexio Oficial de Arquitectos de Galicia.